14 Ekim 2018 Pazar

Tanıyalım: Ninety One



Merhaba arkadaşlar. Bu seferki tanıyalım köşemizin konuğu Kazakistan popunun parlayan grubu Ninety One! (Yaaay!) Hadi kim bu Ninety One tanıyalım.

Ninety One 2015 yılında çıkan bir Q-Pop (Kazakistan pop müziği) grubudur. Grubun ismi 1991 yılından gelmektedir. Yani Kazakistan'ın bağımsızlığını kazandığı tarihtir. Grup 5 üyeden oluşmaktadır. Üyeleri sonra tanıtacağım. Önce şarkılara bakalım!

İlk şarkı 2015 yılında çıkan Ayıptama! Anlamını tahmin etmek zor olmasa gerek Türkçe olarak Ayıplama yani. İlk albümlerinden ilk şarkıydı. Bundan sonraki şarkı yine aynı albümden olan Kaytadan (Tekrar) olacaktır


İlk albümü geçip ikinci albüme geliyoruz. İkinci albüm 2017 yılında çıkıyor ve ilk klip Su Asty ( Su Altı) şarkısına çekilmiştir.  



Üçüncü albüm ise bu yılın haziran ayında çıktı ve büyük bir ilgi gördü. Albümden klibi çekilen ilk şarkı E.YEAH oldu.



Şimdi üyelere göz atalım!

A.Z

 
Gerçek Adı: Azamat Baybulatuly Zenkaev
Doğum Tarihi: 28.09.1993
Doğum Yeri: Atırav / Kazakistan
instagram: @xciii.ix.xxviii


Kendisi grubun lideri ve rapperı konumundadır. 2004 yılında rap yapmaya başlamıştır. 2006 yılında underground rap camiasına katılmıştır. Diğer üye ZaQ ile beraber K-TOP IDOLS kazananlarından olmuştur.


ALEM

 
Gerçek Adı: Batyrkhan Abayuly Malik
Doğum Tarihi: 18.02.1993
Doğum Yeri: Üçkuduk / Özbekistan
instagram: @xcialem


Grupta Kazak olmayan tek üyedir. Grubun ana vokalidir. Rusya'da Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okumuş. O Ses Kazakistan'ın finalistlerinden biri olmuş. Ayrıca X-Factor'de de yarı finalistlerden biri olmuş.



ACE

 
Gerçek Adı: Azamat Kayratuly Ashmakyn
Doğum Tarihi: 29.08.1993
Doğum Yeri: Almatı / Kazakistan
instagram: @acetagrammy


Grupta vokalist ve dansçı poziyonlarında bulunmaktadır. Oyunculuk üzerine üniversitede eğitim almış. 2011 yılın SM Entertainment seçmelerine katılmış ve kazanmış. 2012 ile 2015 yılları arasında SM stajyeri olmuş. Rusça, Kazakça, Korece ve İspanyolca konuşabiliyor. Şu an Fransızca öğreniyor. Ayrıca Dünya Dilleri üzerine lisans eğitimi görmektedir.


ZaQ

 
Gerçek Adı: Dulat Bolatuly Muhametkali
Doğum Tarihi: 08.02.1996
Doğum Yeri: Semey / Kazakistan
instagram: @zaqcount



Grupta rapper, dansçı ve kareograf rollerini üstleniyor kendisi. Şu an ACE ile aynı bölümde okumaktadır. A.Z ile beraber K-TOP IDOLS kazananlarından olmuştur.



BALA

 
Gerçek Adı: Daniyar Kulumshin
Doğum Tarihi: 19.02.1998
Doğum Yeri: Aktöbe / Kazakistan
instagram: @bqlq.qi

Grupta vokalist olarak görev almaktadır. Grubun en küçük üyesidir. Daha önce Brotherhood adında bir cover grubunun üyesiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder