31 Mart 2020 Salı

Güney Kore Gündeminde Ne Var? Telegram Dosyasını Açıyoruz


Merhaba arkadaşlar, bugün size Kore'de ortaya çıkan iğrenç bir olayı anlatacağız. Birçok yerde Telegram'da yer alan N Odası hakkında yazılar görmüşsünüzdür. Nedir bu N adlı chat odası?

Bir adam var Jo Joo Bin (25) Telegram üzerinde 8 tane odası bulunuyor. Kendisine "doktor" veya "profesör" diye sesleniliyor. Bu chat odaları üzerinden pornografik görüntü satıyor. Satmak derken basit bir olay gibi algılamayın. 70den fazla kadının gizli bilgilerini ele geçirip tehdit ediyor. Sonra onlara tecavüz edilmesini sağlıyor ya da kendisi ediyor. Bu olayları videoya alıp satıyor. Videolarını satın alan 300.000 kişi bulunuyor. Telegram'daki odalarda 10.000 kişi kayıtlı. Odaların sıralaması ödedikleri ücrete göre oluyor. Ödenen ücrete göre alınan içerik değişiyor. Doktorun odası yani "N" yüksek ödemelerin yapıldı yer oluyor.

N Odası'nın ortaya çıkışı bizim ve sizin midenizi bulandıracak bir şekilde oluyor. Yukarıda bahsetmiştik en az 70 kadın bunların işkencelerine maruz kalmış ve bu kurbanların yaşları 11den başlıyor. DİKKAT yanlış duymadınız 11 yaşındaki bir kız çocuğuna şantaj yapıp tecavüz ediyorlar. Onları ele veren olay da bir ortaokul öğrencisine yaptıkları vahşet. Olayların içeriğini anlatmak istemiyorum sadece bir iki şeyi söyleyeceğim; meme ucu kesilmesi, vajinal bölgeye makas sokulması.

Chat odalarında kurbanlarda "köle" olarak bahsediliyor. Bir kurban belirlendikten sonra yüksek ücret verenlerden bazıları tecavüz sırasında orada olabiliyor ya da tecavüz edenlerden biri olabiliyor. Yani toplu tecavüz de yapılanlar arasında. Jo Joo Bin'in ayrıca A Pink's Bomi, Shin Se Kyung ve Joo Jin Mo gibi ünlülerinde gizli kameralarla çekilen görüntülere de sahip olduğu söylenmektedir.

Bu odaları kuran ve videoları satan kişinin kimliği Jo Joo Bin olarak açıklandı. 25 yaşında Jo Joo Bin bu olaylar dışında cinayete teşebbüsten de hüküm giyecek. Eski bir hükümlü olan Kang (30) adlı kişi Jo'dan bir cinayet için yardım istemiş. Öldürecekleri kişi ise Kang'ın tanıdığı bir kadının kızı. Bunun için Kang, Jo'ya 4 milyon won ödeme yapmış fakat cinayet gerçekleşmeden yakalanmış.

SBS kanalı üzerinden dosya yayınlanacağı zaman Baksa (Jo - Doktor) bir tehdit mesajı yollamış:

"Ben bir psikopat değilim ve suçluluk duyuyorum. Ama sana bir şey sormama izin ver. Bir kişiyi vurmak için ne kadar alırsın, yönetmenim?" Kazanacak başka getirisi varsa, cesur bir şekilde çekim yapardım.”

"Baksa ile ilgili herhangi bir şey SBS'ye çıkarsa, bir kadın kendini atacak veya yakacaktır. Kaza nasıl olursa olsun, sizi haberdar ettim ve deliliniz olarak bunu sundum."

Telegram davası sonucunda şu an 20 kişi suçlu olarak mahkemeye çıkacak. Bunların dışında N odası için ödeme yapanlardan birinin geçenlerde köprüden atlayarak intihar ettiği açıklandı. 

Güncelleme:

Son bir habere göre bur gruplardaki medyaların dağıtımında 12 yaşında bir erkek çocuğu da yer alıyormuş. 10 - 14 yaş arası kız çocukları genelde grup üyelerinin hedefinde oluyormuş. Şu an grupla alakalı 86 kişi soruşturmaya alınmış. Özellikle ismi verilmeyen ama A, B ve C olarak adlandırılan üç kişi çocuk porngrafisini yayma suçundan hüküm giyecek. A kişisinin bu işten yaklaşık olarak 15.000 dolar gibi bir kazancı oluyormuş.

Bu nasıl iğrenç bir olay ve sonu gelmiyor.  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder